Erik


Profilbild

 

Erik Berggren, född 1992. Till vardags student på Lunds universitet och projektledare på egna firman, Erik Berggren Motorsport. Har sedan barnsben varit aktiv inom motorsporten och började köra karting som tioåring. Under 2015 satsar Erik på att fortsätta sin internationella satsning med Dubai 24-timmars som start i januari.

Sammanställning av min karriär:
2014: GT Endurance Racing, European GT4 Series
Tog steget ut i Europa genom start i 24-timmarsloppet i Barcelona. Slutade på tredje plats tillsammans med Sorg Rennsport. Fick chansen att fortsätta i European GT4 Series, europeiska mästerskapet för GT4-bilar och tog en seger och en andraplats på lika många tävlingar.

2013: Trofeo Abarth 500, Sverige och Swedish GT
Tävlade i Trofeo Abarth och stod på prispallen 9 av 12 race med en seger, två pole positions och flertalet snabbaste varv. Gjorde debut i Swedish GT och kvalade in som tvåa på Mantorp och trea på Ring Knutstorp och följde upp kvalresultaten med lika fina raceresultat.

2012: Trofeo Abarth 500, Sverige
Fick en gratischans att köra de avslutande tre racen i Trofeo Abarth för PWR Racing. Tog chansen och blev tvåa i Kanonloppet, femma i Tierp utan turbo och avslutade som tvåa i Göteborg efter att ha lett racet inledningsvis.

2011: JTCC Sverige
Utvecklingsarbete av MINI Cooper.
Körde som det officiella MINI-teamet med hjälp av BMW/MINI Sverige och en av deras största återförsäljare, Bilia Group Göteborg. Trots hjälp av Thed Björk fick vi inte fart på bilen och tog som bäst en åttondeplats i säsongsfinalen på Mantorp.

2010: JTCC Sverige, Karting
Fick genom Picko Troberg chansen att köra ett fåtal JTCC-race. Trots att det bara var jag som körde och min pappa som skruvade plockade vi JTCC-poäng och var bland de snabbaste under Kanonloppet i Karlskoga. En femteplats och en sjätteplats som bästa resultat. Körde dessutom karting för svenska landslaget med en seger.

2003-2009: Karting, Micro – KZ2
På ett fåtal år etablerade jag mig som en av Sveriges snabbaste kartingförare och tog många meriterande segrar inom de stora mästerskapen. Mellan 2007-2010 var jag en del av det svenska kartinglandslaget och fick utbildning inom affärsnätverkande, entreprenörskap, externkommunikation och förhandling.

Mina framtidsplaner:

Långsiktigt ser jag mig själv etablera ett namn inom svensk motorsport och vinna mästerskap. Slutgiltigt mål är kungaklassen i svensk racing, STCC samtidigt som jag kan arbeta inom bilindustrin.

Kortsiktigt siktar jag på att vinna så mycket som möjligt och att få stabila partners som tänker lika långsiktigt som mig.