Kul kväll, RBC race #1


ams_auto_motor_sport_fiber_direkt_cup_gokart_stockholm_002_01Foto: www.gokartstockholm.se

Ikväll var det race #1 i RBC – en gokartserie i Stockholm med stort startfält och bra förare. 38 hungriga förare stod på startlinjen och samtliga presterade bra tider. Banan vi körde på var Gokart Stockholm, en riktigt teknisk bana som är svår att köra om på, vilket skulle visa sig under kvällens lopp.

Vi delades in i fyra grupper och jag kvalade in som trea totalt i tidskvalet, tätt bakom ettan, men tyvärr tvåa i min grupp så i kvalificeringsheat ett fick jag i startruta två och därifrån ledde jag till sista varvet när Max Lindén gav mig en liten touringcar-knuff och körde förbi smidigt och snyggt. Heat två låg jag tvåa från start till mål och med dessa resultat blev det åttonde startruta i finalen.

Från åttonde startruta kämpade jag på, alla förare åkte jäkligt snabbt och det var svårt att komma förbi. Tyvärr fick jag en varning för någon incident i starten som jag inte hade koll på och senare i racet drog jag i desperation för att ta mig längre upp i fältet på mig en varning till. Två gula kort ger uteslutning och det var bara att köra in från femte position och se sista varven från depån.

Efteråt bytte jag några ord med domarna på Gokart Stockholm som var riktigt nyttiga för båda parter. Starkt jobbat av dem att lugna ner en uppretad göteborgare – det brukar inte stockholmare klara av ;-)

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>